Campionat de Catalunya d'Edats (Fase Final) (Salou, del 5 al 10 de setembre)

El campionat, ajornat des de la Setmana Santa, tingué una participació general inferior a la d’anys anteriors, a causa del coronavirus, i també del nostres jugadors, ja que només 5 jugadors s’incrigueren, enfront dels 15 de l’any passat.

En l’apartat purament esportiu, bons resultats en general pels nostres jugadors.

- A Sub-8 : Aaron Herter i Pepe Vilalta han acabat, amb 4 de 8, un resultat molt meritori, sobre tot tenint en compte la seva poca experiència en competició.

- A Sub-10 : magnífic 7è lloc pel Martí Marín, amb 5/8, que hagués pogut pujar al podi sinó hagués perdut en l'última ronda contra el nº 1 del ranking.

Excel·lent també Martina Lázaro que, igualment, amb 5/8, queda en la 9ª posició, i el més important és que revalida el títol de campiona femenina de Catalunya sub-10.

- A Sub-14, no li han anat tan bé les coses a Leo Gardner, que acaba amb 3,5/8, molt per sota del seu potencial real.

CAMPEONATO DE ESPAÑA Sub-10 (Salobreña, 20-25 julio 2020)

Després de molt de temps incertesa, pel tema del coronavirus, la Federació Espanyola d’Escacs convocà el Campionat d’Espanya sub-10, que, de forma presencial, es jugà a la localitat granadina de Salobreña del 20 al 25 de juliol, envoltat de grans mesures de seguretat sanitàries
El dos jugadors de la nostre Penya d’Escacs que hi varen participar, la Martina Lázaro i el Martí Marín, tingueren una brillant actuació. Martí, amb 6 punts de 9, quedà en 12è posició (amb els mateixos punts del 7è classificat), i millorant els 5,5 punts de l'any anterior. I la Martina amb 5,5 punts de 9, queda en 16ª posició, millorant molt els 3,5 punts de l'any passat, i a més a més, en ser la segona jugadora femenina millor classificada, va rebre el trofeu de sots-campiona d’Espanya femenina sub-10.

1er Campionat sistema suís online de la Penya (dies 3 i 4 de juny)

La Penya organitzà el seu primer campionat intern online per agafar experiència en el sistema suís, de cara al proper Campionat Interescolar, ja que aquest sistema no és gens habitual en els campionats online.Amb una participació de només 12 jugadors, els guanyadors foren, per aquest ordre, els principals favorits : Josep Mª Crespo, Juanjo Martí i Francesc González.

42è Campionat Interescolar d'Escacs de Sitges (online)

June 19, 2020

Amb una participació de 28 jugadors,  molt bona per a un campionat online, però molt inferior als 53 jugadors de l'any passat, en la modalitat presencial, es jugà, pel sistema suís a 6 rondes, en sessions de matí i tarda, i amb un ritme de 15'+5", el 42è Campionat Interescolar d'escacs de Sitges, que posa fi al curs de l'Escola d'Escacs. El sorprenent guanyador absolut fou Eric Solís, ex-alumne de la nostre l'escola que, jugant des de Bèlgica, i sent encara sub-10, superà a tots els jugadors mes grans.També ho feu molt bé Martina Lázaro, sots-campiona absoluta, i també encara sub-10.Els altres guanyadors foren :- Sub-8 : Marco Olivieri,- Sub-12 : Max Portillo- Sub-14/16 :  Leo Gardner

Campionat online Sub-12 "Liga de Escuelas por equipos" (maig i juny)

Dutant el mes de juny, diversos jugadors nostres sub-12 : Luke Green, Eric, Aaron, Tristan i Máximo participaren en aquest campionat online per equips, organitzat per un equip de Múrcia, i amb un temps de 3'+2".Al final el nostre equip quedà 7è en la categoria ALFIL A

Cancel·lat el nostre Open Internacional

May 06, 2020

Davant de la incidència del Covid-19, la junta directiva de la Penya d'Escacs ha pres la decisió de cancel·lar la 46ª edició del nostre tradicional Open Internacional d'Escacs, que s'havia de celebrar al Prado durant la segona quinzena de Juliol. No hi ha un altre alternativa en aquest moments, i tots els altres opens de Catalunya d'aquest estiu també s'estan cancel·lant

Campionat Europeu Femení (online)

June 03, 2020

Catalunya, amb la participació de la nostra sub-10 Martina Lázaro, quedà 4ª en la final "B" del Campionat Europeu Femení online, en la modalitat de 5'+2". En aquesta final també hi participaren els equips de la república Xeca (equip campió), Portugal, Suïssa, Escòcia i Irlanda

Campionat de Confinament del C.E.Montmeló

May 16, 2020

El 17 de maig finalitzà el campionat de Confinament per Equips (de 5 jugadors) que ha organitzat el C.E. Montmeló, que s'ha jugat durant 10 diumenges consecutius, i que, amb 100 equips participants, ha sigut potser el "campionat de confinament", no oficial, que més èxit ha tingut d'entre els molts campionats que s'han organitzat arreuLa nostre Penya d'Escacs hi ha participat amb uns 15 jugadors, principalment amb Richard Gardner, Juanjo Martí, Jaume Almirall, Jorge Lázaro, Ignaci Caro, Francesc González, Josep Mª Crespo, etc., i s'ha mantingut habitualment en la 4ª Divisió

Campionat de Catalunya Online per equips (caps de setmana del 18 abril al 3 maig)

La Federació Catalana reaccionà a la suspensió temporal de la Lliga Catalana, creant un Campionat de Catalunya Online per Equips de 4 jugadors (amb limitació d'ELO mitjà a 2200) i a ritme ràpid (15'+5").La nostre Penya hi participà amb dos equips :
- Equip A (Maroto, Almirall, Peredo i Amadeu) que quedaren en el lloc 42è d'entre 64 equips
- Equip B (Leo, Martí, Martina i Bernat) que quedaren en el lloc 51è d'entre 64 equips, però superant el seu ranking inicial.
Però la manca d'experiència en aquests tipus de competició, així com el complicat sistema per equips, jugant tots contra tots en cada ronda, creà molts problemes en cada ronda

Gran èxit del 1er Torneig Online Sunway (del 17 al 28 d'abril)

A més a més del gran èxit de participació, amb 450 jugadors inscrits, de 77 països, que obligà a tancar les inscripcions, ha tingut un ampli ressó en la prensa nacional i internacional, pel fet de tractar-se del primer campionat del món online a ritme clàssic.

Campionat de Catalunya d'Edats (Online) (del 4 al 10 d'abril)

Una vegada decretada la suspensió de la Final del Campionat de Catalunya d'Edats, que havia de celebrar-se a Salou, durant la Setmana Santa, la Federació Catalana d'Escacs reaccionà organitzant aquest campionat online, però de partides ràpides.
De la nostre escola d'escacs s'hi apuntaren només 3 jugadors :  Martí Marín i Martina Lázaro a sub-10 i Thibault Loumede a sub-12., una xifra molt inferior a la que, de ben segur, hi hagués hagut en el cas de la celebració presencial.

El resultat esportiu fou que Thibault  no superà la fase classificatoria, però Martina arribá fins a vuitens de final, a on perdé contra qui finalment fou sots-campió, i Martí  caigué a quarts de final contra qui finalment es proclamà campió de Catalunya

Campionat Comarcal Escolar Online

May 07, 2020

En aquest primer campionat online, la participació del nostres jugadors, ha baixat considerablement dels 15 jugadors que s'havien inscrit a la versió presencial cancel·lada, a només 8. També ha baixat la participació total a només 57 jugadors, molts menys que els prop del centenar de l'última edició presencial.
Pel que fa als resultats esportius, el millor resultat fou en la categoria de Benjamins, amb un podi format pels nostres jugadors : Martí (1er), Francis McKetty (2òn) i Máximo Larrosa (3er).
En Pre-benjamins : Pepe Vilalta (2òn) i Aaron Herter (3er).
I en Alevins : Aaron Carmona (12è) i Thibault ((15è):
A més a més, Martí Marín quedà en la segona posició general.  

La Penya tanca pels efectes del Covid-19

March 11, 2020

Des del dia 12 de març, el nostre local de la Penya està tancada, fins a nou avís, com a mesura de prevenció davant del efectes del Covid-19

Lliga Catalana per Equips (del 19 de gener al 15 de març)

A falta només de jugar-se la 9ª i última ronda, el campionat s'ajornà pel problema del coronavirus. Fins a aquest moment, l'equip "A" liderava el seu grup de la primera provincial i estava a un pas d'aconseguir l'ascens. L'Equip "B", ja ho havia aconseguit, mentre que els equips C i D, estan en segona posició, i per tant, tenen molt difícil l'ascens, i pel que fa als 3 equips de l'escola, l'equip A ha aconseguit mantenir la categoria sense patiments, mentre que l'equip C ha quedat campió de grup i ha aconseguit l'ascens.
9ª RONDA SUSPESA

L'Eco de Sitges entrevista al nostre president

March 19, 2020

En el número del 20 de març, l'ECO de Sitges publicà una amplia entrevista amb el nostre president Francesc Gonzàlez, en la que repasà els seus inicis en el món dels escacs,  l'actualitat de la nostre Escola d'Escacs, així com la presència dels escacs a Internet

Campionat de Catalunya d'Edats (fase prèvia) (25 gener, 1 i 8 de febrer)

Un nou èxit d'aquest campionat que es jugà per primera vegada a Sitges (Espai Jove) i que continua batent rècords de participació, que arribà fins a 96 inscrits (amb 42 del nostre club, 7 més que l'any anterior).

En l'aspecte purament esportiu, també grans èxits dels  nostres jugadors :
- Sub-10 : campiò Martí Marín
sots-campiona Martina Lázaro
- Sub-12 campió Màxim Anguera i
sots campió Max Portillo
- Sub-14 campió Leo Gardner
- Sub-16 sots-campió Daniel Chiochia

Copa Catalana - Fase Barcelona

January 11, 2020

Bon ambient però mals resultats esportius (105è i 135è lloc, de 150 equips), tot i que esperats, per la nombrosa presència de jugadors de l'escola, foren els fets més destacats de la participació dels dos equips de la Penya, en la copa catalana (12'+5"), que estigueren formats per :

Sitges "A" : Toni Marcet, Matthieu Boers, Leo Gardner i Richard Gardner
Sitges "B" : Manolo Empez, Daniel Chiochia, Màxim Anguera, Martí Marín i Martina Lázaro

Campionat Infantil d'Escacs de Nadal (dies 3 i 4 gener hotel Sunway)

Amb un récord de participació de 54 jugadors (10 més que l'any passat), es veié a la sala "Pirineus" de l'hotel Sunway un gran campionat. Destacà la victòria del sub-10 Martí Marin a la categoria sub-14 en la que hi jugava com invitat.

Els campions foren :

-  Grup "C" (petits)
    Pol Rovira (El Vendrell)
-  Grup "B"

    Bernat Moya (Sitges)

-  Grup "A" (grans)
   Martí Marín (Sitges)

Campionat de Ràpides de Cap d'Any (amb coca i cava)

December 26, 2019

Al ritme de 3´+2", una vintena de jugadors disputaren aquest tradicional campionat de partides ràpides per acomiadar l'any.

El MI Santiago Beltran i el MF Toni Marcet, repetiren el primer i segon lloc de l'any passat. Jaume Almirall fou tercer i Leo Gardner tornà a ser el millor de l'escola amb el 5è lloc

VI Sunway Chess Festival (del 12 al 22 desembre)

Amb un gran èxit de participació, amb més de 450 jugadors inscrits (20 d'ells amb+2600 ELO) s'ha convertit ja en el millor torneig que es fa a Espanya.

En el grup "A" guanyà el jugador ucrainés  i tecer millor jugador del ranking inicial, Anton Korobov (2668)
I en el grup "B", amb 7 jugadors nostres, els millors foren  :
Carles Grau amb 7/10

Luis Gabriel Peredo amb 6/10
Leo Gardner  amb 4,5/10
Matthieu Boers amb 4,5/10
Daniel Chiochia amb 3,5/10

VI Sunway Chess Festival Reconeixement als millors jugadors de l'escola

December 13, 2019

Enguany la direcció de l'Open Sunway tingué la iniciativa de donar un reconeixement als jugadors de la nostre escola que més han destacat durant l'any 2019, amb una placa de record.En la foto veiem al nostre president i director de l'Open Sunway, Francesc González amb els guardonats : 
Martí Marín, per haver guanyat el "Calculín" sub-10
Martina Lázaro, per haver sigut la primera fémina en el campionat de Catalunya individual sub-10
Bernat Moya per haver sigut el millor 3er tauler sub-10 en el Campionat de Catalunya per equips

VI Sunway Chess Festival - Blitz Sub-16

December 14, 2019

Dintre del festival s'organità un campionat de partides ràpides sub-16 amb una amplia representació de la Penya, de 10 jugadors.

Com l'any passat, els jugadors asiàtics foren els grans dominadors de la prova.

Els millors dels nostres foren :

Leo Gardner (4/7)
Luis Gardner (3,5/7)

- Daniel Chiochia (3/7)
- Martina Lázaro (3/7)

- Diego Jiménez (3/7) 

Elegiós editorial de l'ECO de Sitges

December 19, 2019

Per segona vegada en el portem d'any, el número del 20 de desembre de l'ECO de Sitges, va publicar un article editorial amb el títol "Capital dels escacs", molt elogiós cap al nostre club, amb motiu de la celebració del VI Sunway Chess Festival, del que destaca la frase :

"La Penya d'Escacs del Casino Prado, creada el 1932, és una de les entitats esportives més antigues de Sitges i es distingueix per la seva capacitat organitzativa i el seu esperit contructiu ... la feina que realitzen els organitzadors i el conjunt de la Penya del Prado mereix el seu reconeixemen explícit ....

Campionat Catalunya Actiu d'Edats "Memorial García Ilundain" (al Vendrell)

December 06, 2019

En un torneig amb gran participació i bona organització, hi vàren participar 6 jugadors nostres :
Marco Olivieri, Martina Lázaro, Leo Gardner, Luis Garner Ferran Moruno i Daniel Chiochia.

Els millors resultats van ser :

Sub-10
Martina Lázaro 5/8 i (12na) i primera femenina
Sub-12
Leo Gardner  5/8 (i 18è)

Campionat Social 2019 (dissabtes 23 i 30 novembre)

Amb una bona participació de 50 jugadors (26 adults i 24 sub-14) guanyen els favorits i gran actuació de Leo Gardner i Màxim Anguera en el grup d'adults

Adults :

- 1er Josep Mª Crespo
- 2on Joaquim Fabregat
- 3er Leo Gardner
Sub-14
- 1er Daniel Chiochia
- 2on Bernat Moya

- 3er Ferran Moruno 

Campionat Catalunya per Equips d'Edats (Lloret de Mar, 1, 2 i 3 novembre)

Amb 4 equips, doblant els 2 de l'any anterior, bona actuació en general dels nostres equips.

El millor fou l'equip Sub-10 "A", que finalitzà en 6na posició i estigué format per :

- Martí Marín
-
Martina Lázaro

- Bernat Moya i
- Diego Jiménez

A més a més, Bernat Moya, rebé el diploma de millor 3er tauler amb uns extraordinaris 6 punts de 6 partides

37è Open Martorell (octubre i novembre de 2019)

Amb un rècord de participació, que arribà a 200 jugadors, també fou de récord la nostra representació amb 15 jugadors, molts d'ells  nens i pares.
Els millors foren :
Grup "B" : Joaquim Fabregat 5è class. amb 6/9, Leo Gardner  amb 4/9
Grup "C": Richard Gardner 5,5/9, Artur Gómez  5,5/9,  Martí Marín 5,5/9 (i millor sub-10), Bernat Moya  5/9 (i segon sub-10)

Festa Catalana i Campionat de Catalunya de Ràpides per Equips

October 05, 2019

Jugat a Balaguer, amb un ritme de 3´+2", el nostre equip format per :
- Peter Meister (6,5/9)
- Toni Marcet (4/9)
- José Luis Maroto (6,5/9)
- Carles Grau (5/7) i
- Francesc González (1/2)

queda tercer d'entre els equips de la 1ª Divisió, i participen en el dinar de gemanor en el que la federació entrega tots el trofeus de la temporada

26è Torneig per Equips "Carlos Grau"

September 27, 2019

A Cornellà, i al ritme de 10+3", l'equip format per Toni Marcet i Luis Gabriel Peredo, queden en 6ª posició.

El nostre president, Francesc González guanya el trofeu al millor veterà, formant equip amb un jugador del Cornellà (el seu anterior club)

3er Torneig Solidari Drac Artcai de Creixell

September 21, 2019

Carles Grau, Alex i Martí Marin van participar en aquest  torneig organitzat pel club d'escacs Torredembarra.
Al final, notable actuació de Martí Marín que amb 4/8 quedà segon sub-10.

També bones actuacions de Carles Grau 5/8 i de Alex Marín (4/8)

Concentració Oberta d'escacs Femenins

September 07, 2019

A la seu de la Federació Catalana d'Escacs es feu un "Concentració d'Escacs Femenins" a la que hi acudiren la Martina Lázaro i la seva mare Inés del Arco.

La concentració consistí en una conferència del GM Fernando Peralta i d'un campionat de partides ràpides.

XXI Open Internacional de Sants (del 23 Agost a l'1 de Setembre)

En l'Open més gran d'Espanya, amb més de 700 participants, molt bons resultats dels nostres participants :

En el Grup "B"
- Carles Grau (6,5/10)

En el Grup "C" :

- Amadeu Moya (5,5/10)
- Daniel Chiochia (5/10)
- Martina Lázaro (5/10)
- Bernat Moya (5/10)
- Sophie Chiochia (4/10)
- Juan Moya (3/10)

2òn Torneig Llampec Parc Aquàtic Waterwold (Lloret de Mar)

August 31, 2019

Hi va participar la familia Gardner :
 

Leo Gardner amb 5,5/8 quedà 10è i segon millor Sub-12.

Richard Garner, 15è amb 5/8

i Luis Gardner amb 3/8

59è Torneig d’Escacs de partides ràpides de la Festa Major de Vilafranca

August 23, 2019

La família Gardner van ser els únics representants de la nostre Penya :

Leo Gardner amb 4,5/8 quedà 17è i  millor Sub-12, Luís Gardner quedà 30è amb 4/8 i segon millor sub-12 i Richard Garner, 38è amb 3/8

Escacs a Nova York

August 24, 2019

La familia Moruno aprofita el seu viatge a Nova York per conèixer el famós Marshall Chess Club.
És el club a on va jugar el mític Bobby Fischer, i agafar idees per a la nostre escola d'escacs.

A davant del club hi ha el Bryan Park, a on es pot jugar als escacs

Campionat Britànic Sub-12 i Sub-10

(Del 28 de juliol al 3 d'agost)

Leo i Lluis Gardner van canviar aquest any el campionat d'Espanya Sub-12 i Sub-10 pel campionat Britànic, representant al nostre club.

A Sub-12, bon resultat per a Leo Gardner, amb un 7è lloc, amb 4,5/7
A Sub-10 no tan bo pel seu germà Lluís Gardner amb 2/7

45è Open Internacional d'escacs "Vila de Sitges"

(del 22 al 30 de juliol de 2019)
 

Gran èxit de participació amb 225 inscrits

En el Grup "A" guanya, per segona vegada, el GM rús Sergey Volkov

En el Grup "B" guanya la jugadora india Fathima Abdeen.

En aquest, amb una participació récord de 24 jugadors del nostre club, el millor fou Carles Grau (6 punts) seguit de Amadeu Moya (5,5 punts) i Daniel Chiochia (5 punts)

Paco Moruno distingit en la "Nit de l'Esport Sitgetà"

July 25, 2019

En el marc de la "Nit de l'Esport Sitgetà, el nou sots-director de l'escola d'escacs, Paco Moruno, va rebre un reconeixement per part de l'Ajuntament de Sitges per haver sigut elegit pel nostre club com a "esportista més destacat de la temporada, pels seus mérits com a dinamitzador de l'escola d'escacs

Esplai d'Escacs d'Estiu

Novament va tenir lloc, als jardins del Casino Prado, durant les 3 primeres setmanes de juliol, l'Esplai d'Escacs d'Estiu, amb una notable participació.

Enguany la novetat va ser que es va invitar als adults a venir a jugar partides amistoses.

3er Open Internacional d'escacs "Ciutat de Vilanova"

June 29, 2019

En la  modalitat de partides semiràpides de 15´+5", el resultats dels nostres jugadors, entre els 112 particpants, han sigut :

- 44è Joaquim Fabregat 5/9

- 48è Matthieu Boers 5/9

- 50è Carles Grau 5/9

- 62è Leo Gardner 4/9 i millor sub-12

- 64è Manolo Empez 4/9

- 94è Richard Gardner 3/9

- 108 Ramon Domenech 2/9

Campionat d'Espanya Sub-10

Salobreña (Granada), del 24 al 29 de juny.

Bones actuacions Bernat Moya (4/9) i Martina Lázaro (3,5/9) i molt especialment de Martí Marín (5,5/9), que ho arrodoneix quedant 8è en al campionat final de ràpides

El nostre president participa en l'Open internacional Gros Xake a Donosti

Del 21  fins el 28 de juny, el nostre president Francesc González ha participat en l'Open Internacional del club Gros Xake de Donosti, amb el que la nostra Penya hi te un acord de col·laboració, amb un bon resultat amb 5/9 punts

41è Campionat Interescolar d'Escacs de Sitges (18 i 19 de juny)

Sense sorpreses i amb un gran èxit de participació amb 53 jugadors :

Sub-14 :
- Leo Gardner campió
- Martí Marín sots-campió
- Daniel Sutormin 3er classificat
Sub-10
- Bernat Moya campió
- Jordi Albà sots-campio
- Diego Jiménez  3er classificat
Sub- 8
- Diego Dupont  campió
- Adrian Chiochia  sots-campió
- Daniil Kislov 3er classificat

Torneig Calculín Sub-12 (Final) (Llinars del Vallés, 15 i 16 de juny)

Gran victòria de Martí Marín a Sub-10 !!
Molt bé també la resta a jugadors :
Sub-8 : 
- Diego Dupont     6è amb 3/5 
- Daniil Kislov      7è amb 3/5 
- Tristan Esteras 12è amb 2/5
Sub-10 : 
- Diego Jiménez    5è amb 3/5 
- Bernat Moya      8è amb 2,5/5 
- Martina Lázaro 9na amb 2,5/9
Sub-12 : 
- Daniel Sutormin  10è amb 2/5 
- Luke Green          13è amb 1,5/5

1er Campionat amistós de pares

(Del  3 de maig al 14 de juny)

La joventut s'imposa en el campionat de pares :
- Daniel Chiochia campió
- Matthieu Boers segon i
- Peiyú Zheng tercer

Aquest campionat que nasquè de forma espontània de la classe senior avançada dels dimarts, i que s'ha vingut jugant els divendres de 19,30 a 21h., amb 13 entusiastes participants, te la continuïtat assegurada

Torneig Calculín (sub-12) (fase prèvia)

(Sitges 27 abril, 4, 18 maig i 1 juny)
 

Gran èxit dels jugadors de la nostra escola que classifica a 8 jugadors de 12 possibles per a la final.
En el terreny individual gran trionf de Martí Marín, campió sub-10 i absolut.

També molt bé Luke Green, campió sub-12 i sots campió absolut

Nou aparell d'aire condicionat pel nostre local

June 12, 2019

Des del 13 de juny, el nostre local ja disposa d'un aparell d'aire condicionat, tan necessari en aquesta època en que arriba la calor.

La col.laboració entre el Casino Prado, l'Escola d'Escacs i 3 pares voluntaris, l'han fet possible

Leo Garner 4rt i millor junior en un torneig sub-1800 a França

June 01, 2019

Leo Garner queda 4rt (de 24 jugadors) amb 3,5/6 en un torneig sub-1800 a França, i reb el premi al millor junior del campionat, superant al seu pare que queda el 12è amb 3/6superant al seu pare que queda el 12è amb 3/6

Sopar de Fi de Temporada

May 10, 2019

El reconeixement a l'Escola d'Escacs, que en aquest curs ha augmentat un 20% el nombre d'alumnes, així com el reconeixement a la col·laboració de molts pares, i en especial a Paco Moruno, marquen els parlaments del sopar de fi de temporada de la Penya

Campionat Catalunya Edats 2019 (Final)

(Vilaseca, del 13 al 18 d'abril)

Amb una participació récord de 15 jugadors, superant clarament els 6 de l'any anterior, bons resultats esportius dels nostres. Els millors foren en la categoria Sub-10 :
- Bernat Moya  18è amb 6/9
- Martí Marín   19è amb 6/9

- Martina Lázaro 25ena amb 5,5/9 i
campiona de Catalunya femenina sub-10!

1 / 3

Please reload

©2017 Penya Escacs CP | per Yago Bea Blasco.