VIIè Sunway Chess Festival  (presencial)

(del 12 al 23 de desembre 2020)


Gran èxit del Sunway Chess Festival, en una edició marcada per la COVID-19.
L'edició d’aquest any ha comptat amb un total de 232 participants procedents de 30 països, una xifra, que si be és la meitat de l'any anterior, és sorprenentment bona atenent les limitacions de mobilitat existents.
El guanyador final en el grup A, va ser el jugador nº 2 del rànquing, el GM búlgar Ivan Cheparinov (2660), amb 8 punts de 10.
De la nostre Penya, només hi van participat Leo Gardner en el grup A i Martina Lázaro i Martí Marín en el grup B, amb molt bones actuacions d'aquests últims, amb 5/10 i 4/9 respectivament, mentre que Leo patí la duresa de participar en el grup A.
 

                                XXVIII Festival d'Escacs d'EdatsMemorial García Ilundain


(dissabte 5 i diumenge 6 de desembre )Els resultats dels jugadors de la Penya foren :
- Sub-8  : Pepe Vilalta 10è i Aaron Herter  12è, de 35 jugadors.
- Sub-12 : Bernat Moya 39è de 61 jugadors
- Sub-14 :i Leo Gardner, 19è de 41 jugadorscs.

                               Nou editorial de l'ECO sobre els escacs a Sitges


( 11 de novembre de 2020)En l'edició de l'11 de desembre, novament l'editorial de l'ECO  parla sobre que els escacs estan de moda gràcies a la sèrie "El Gambito de dama", pero sobre tot del Sunway Chess Festival, i de retruc de la nostre Penya d'Escacs.

                               Campionat Social 2020

(Dissabtes 14 i 21 de novembre de 2020)La veterania s'imposa en un campionat social atípic, jugat online, en un únic grup amb 28 participants, i marcat per la poca participació de jugadors del primer equip.
Després de les 7 rondes reglamentaries, jugades pel sistema suís (20'+10"), s'emporta el tradicional pernil de guanyador el president de la Penya, Francesc González, acompanyat al podi per Luís Gabriel Peredo i per Antoni Ferret.
La resta de llocs amb premi foren pels joves jugadors Eric Solís (4rt) i Leo Gardner (5è)

Matx Catalunya-Navarra (de sub-8 a sub-12)

(Diumenge 22 de novembre de 2020)

La nostre jugadora sub-10 Martina Lázaro va ser una dels 25 integrants de l'equip de la selecció catalana (de sub-8 a sub-12) que es va imposar a Navarra.
El resultat final va ser un contundent per 193 a 90 a favor de la selecció catalana.

Campionat de Catalunya per Equips d'Edats

(LLoret de Mar, del 10 al 12 d'octubre)
Enguany, pel tema del Covid, no hem pogut presentar cap equip, i la nostra participació s'ha reduït a només  tres jugadors : Martí Marín, Màxim Anguera i Leo Gardner, que han hagut de formar part d'equips creats per la federació per a jugadors sense equip, i els tres han hagut de defensar el primer tauler, amb la màxima dificultat que això suposa.
El millor resultat ha sigut sens dubte per a Martí Marín. El seu equip ha quedat campió sub-10 i ell ha sigut el 3er millor primer tauler de la categoria amb 5/6.
A sub-14, Leo Gardner ha fet un resultat molt digne amb 2,5/5, sobre tot tenint en compte que tenia el segon ELO més baix de tots els primers taulers de la categoria.
A Sub-12, Màxim Anguera ha estat una mica més fluix, amb 1,5/5, acusant la manca d'activitat  per no haver pogut participar, per motius escolars, en el campionat de Catalunya individual d'Edats de Salou

 

Assemblea General Ordinària de la Penya Online

(26 de setetmbre de 2020)

 

Per primera vegada en la història de la Penya, l'Assemblea General Ordinària es va haver de fer de forma telemàtica, a causa del covid-19.
Com a principal novetat, l'assemblea aprova que Anna Ripoll (mare de Martí Marín), entri a formar part de la junta directiva en substitució de Jaume Almirall,  que ho deixa per motius personals i a qui la junta li agraeix la seva dedicació durant molts anys.

  

Campionat de Catalunya d'Edats (Fase Final)

 (Salou, del 5 al 10 de setembre)0)

El campionat, ajornat des de la Setmana Santa, tingué una participació general inferior a la d’anys anteriors, a causa del coronavirus, i també del nostres jugadors, ja que només 5 jugadors s’inscrigueren, enfront dels 15 de l’any passat.

En l’apartat purament esportiu, bons resultats en general pels nostres jugadors.

- A Sub-8 : Aaron Herter i Pepe Vilalta han acabat, amb 4 de 8, un resultat molt meritori, sobre tot tenint en compte la seva poca experiència en competició.

- A Sub-10 : magnífic 7è lloc pel Martí Marín, amb 5/8, que hagués pogut pujar al podi sinó hagués perdut en l'última ronda contra el nº 1 del ranking.

Excel·lent també Martina Lázaro que, igualment, amb 5/8, queda en la 9ª posició, i el més important és que revalida el títol de campiona femenina de Catalunya sub-10.

- A Sub-14, no li han anat tan bé les coses a Leo Gardner, que acaba amb 3,5/8, molt per sota del seu potencial real.

              CAMPEONATO DE ESPAÑA Sub-10

 (Salobreña, 20-25 julio 2020)

Després de molt de temps incertesa, pel tema del coronavirus, la Federació Espanyola d’Escacs convocà el Campionat d’Espanya sub-10, que, de forma presencial, es jugà a la localitat granadina de Salobreña, envoltat de grans mesures de seguretat sanitàries

El dos jugadors de la nostre Penya d’Escacs que hi varen participar, la Martina Lázaro i el Martí Marín, tingueren una brillant actuació.
Martí, amb 6 punts de 9, quedà en 12è posició (amb els mateixos punts del 7è classificat), i millorant els 5,5 punts de l'any anterior.
I la Martina amb 5,5 punts de 9, queda en 16ª posició, millorant molt els 3,5 punts de l'any passat, i a més a més, en ser la segona jugadora femenina millor classificada, va rebre el trofeu de sots-campiona d’Espanya femenina sub-10.

42è Campionat Interescolar d'Escacs de Sitges (online)

(19 de juny de 2020)
Amb una participació de 28 jugadors,  molt bona per a un campionat online, però molt inferior als 53 jugadors de l'any passat, en la modalitat presencial, es jugà, pel sistema suís a 6 rondes, en sessions de matí i tarda, i amb un ritme de 15'+5", el 42è Campionat Interescolar d'escacs de Sitges, que posa fi al curs de l'Escola d'Escacs. El sorprenent guanyador absolut fou Eric Solís, ex-alumne de la nostre l'escola que, jugant des de Bèlgica, i sent encara sub-10, superà a tots els jugadors mes grans.També ho feu molt bé Martina Lázaro, sots-campiona absoluta, i també encara sub-10. Els altres guanyadors foren :
- Sub-8 : Marco Olivieri,
- Sub-12 : Max Portillo
- Sub-14/16 :  Leo Gardner 

1er Campionat sistema suís online de la Penya

(3 i 4 de juny de 2020)

 
La Penya organitzà el seu primer campionat intern online per agafar experiència en el sistema suís, de cara al proper Campionat Interescolar, ja que aquest sistema no és gens habitual en els campionats online. Amb una participació de només 12 jugadors, els guanyadors foren, per aquest ordre, els principals favorits :
1er : Josep Mª Crespo
2on : Juanjo Martí
3er Francesc González.


 

Campionat Europeu Femení (online)

(3 de juny de 2020)

 

Catalunya, amb la participació de la nostra sub-10 Martina Lázaro, quedà 4ª en la final "B" del Campionat Europeu Femení online, en la modalitat de 5'+2".
En aquesta final també hi participaren els equips de la república Xeca (equip campió), Portugal, Suïssa, Escòcia i Irlanda


 

Campionat online Sub-12 "Liga de Escuelas por equipos"

(Maig i Juny)
Durant el mes de juny, diversos jugadors nostres sub-12 :
Luke Green, Eric, Aaron, Tristan i Máximo participaren en aquest campionat online per equips, organitzat per un equip de Múrcia, i amb un temps de 3'+2".
Al final el nostre equip quedà 7è en la categoria ALFIL A

Campionat de Confinament del C.E.Montmeló

(17 de Maig de 2020)
 

El 17 de maig finalitzà el campionat de Confinament per Equips (de 5 jugadors) que ha organitzat el C.E. Montmeló, que s'ha jugat durant 10 diumenges consecutius, i que, amb 100 equips participants, ha sigut potser el "campionat de confinament", no oficial, que més èxit ha tingut d'entre els molts campionats que s'han organitzat arreu.
La nostre Penya d'Escacs hi ha participat amb uns 15 jugadors, principalment amb Richard Gardner, Juanjo Martí, Jaume

Almirall, Jorge Lázaro, Ignaci Caro, Francesc González, Josep Mª Crespo, etc., i s'ha mantingut habitualment en la 4ª Divisió
 

Campionat Comarcal Escolar Online

7 de Maig de 2020

En aquest primer campionat online, la participació del nostres jugadors, ha baixat considerablement dels 15 jugadors que s'havien inscrit a la versió presencial cancel·lada, a només 8. També ha baixat la participació total a només 57 jugadors, molts menys que els prop del centenar de l'última edició presencial.

Pel que fa als resultats esportius, el millor resultat fou en la categoria de Benjamins, amb un podi format pels nostres jugadors : Martí Marín (1er), Francis McKetty (2òn) i Máximo Larrosa (3er).

- En Pre-benjamins : Pepe Vilalta (2òn) i Aaron Herter (3er).

- En Alevins : Aaron Carmona (12è) i Thibault (15è):

A més a més, Martí Marín quedà en la segona posició general. 

 

Cancel·lat el 46è Open Internacional d'Escacs "Vila de Sitges"

(6 de maig de 2020)

Davant de la incidència del Covid-19, la junta directiva de la Penya d'Escacs ha pres la decisió de cancel·lar la 46ª edició del nostre tradicional Open Internacional d'Escacs, que s'havia de celebrar al Prado durant la segona quinzena de Juliol.
No hi ha un altre alternativa en aquest moments, i tots els altres opens de Catalunya d'aquest estiu també s'estan cancel·lant

 1er Torneig Online Sunway (del 17 al 28 d'abril)

(del 17 al 28 d'abril de 2020)
 

Gran èxit del 1er Torneig Online Sunway.

A més a més del gran èxit de participació, amb 450 jugadors inscrits, de 77 països, que obligà a tancar les inscripcions, ha tingut un ampli ressó en la prensa nacional i internacional, pel fet de tractar-se del primer campionat del món online a ritme clàssic.

                                                    

Campionat de Catalunya d'Edats (Online)

(del 4 al 10 d'abril)

Una vegada decretada la suspensió de la Final del Campionat de Catalunya d'Edats, que havia de celebrar-se a Salou, durant la Setmana Santa, la Federació Catalana d'Escacs reaccionà organitzant aquest campionat online, però de partides ràpides.

De la nostre escola d'escacs s'hi apuntaren només 3 jugadors :  Martí Marín i Martina Lázaro a sub-10 i Thibault Loumede a sub-12., una xifra molt inferior a la que, de ben segur, hi hagués hagut en el cas de la celebració presencial.

El resultat esportiu fou que Thibault  no superà la fase classificatoria, però Martina arribá fins a vuitens de final, a on perdé contra qui finalment fou sots-campió, i Martí  caigué a quarts de final contra qui finalment es proclamà campió de Catalunya

 

Campionat de Catalunya Online per equips

(caps de setmana del 18 abril al 3 maig)

La Federació Catalana reaccionà a la suspensió temporal de la Lliga Catalana, creant un Campionat de Catalunya Online per Equips de 4 jugadors (amb limitació d'ELO mitjà a 2200) i a ritme ràpid (15'+5").
La nostre Penya hi participà amb dos equips : :

- Equip A (Maroto, Almirall, Peredo i Amadeu) que quedaren en el lloc 42è d'entre 64 equips

- Equip B (Leo, Martí, Martina i Bernat) que quedaren en el lloc 51è d'entre 64 equips, però superant el seu ranking inicial.

Però la manca d'experiència en aquests tipus de competició, així com el complicat sistema per equips, jugant tots contra tots en cada ronda, creà molts problemes en cada ronda

La Penya tanca pels efectes del Covid-19

Des del dia 12 de març, el nostre local de la Penya està tancada, fins a nou avís, com a mesura de prevenció davant del efectes del Covid-19

Lliga Catalana per Equips 2020

(del 19 de gener al 15 de març)
Després d'ajornar-se la 9ª i última ronda, i la seva posterior anul·lació, pel problema del coronavirus, el resultat final dels nostres equips foren:
- Equip "A" que liderava el seu grup de la primera provincial, és proclamat campió i puja a la categoria Preferent
- Equip "B", que ja havia aconseguit l'ascens matemàtic a abans de l'ajornament, puja a 1ª Provincial
- Equips C i D, que jugaven a l'última categoria, estaven en segona posició dels seus grups respectius, i per tant, no pugen de categoria
- Equip A (de l'Escola) ha aconseguit mantenir la categoria Preferent sense patiments mentre que l'equip C ha quedat campió de grup i ha aconseguit l'ascens a Preferent.

©2017 Penya Escacs CP | per Yago Bea Blasco.